Poolia bruker Refapp til smidig referansesjekk som løfter kandidatopplevelsen

Digital referansesjekk, Kundecase Emelie Dahl

Refapp kundcase (10)

Kundecase Poolia Sverige
Julia Femenias Krohn, Teamledende Konsulentsjef

Nøkkelresultat:

  • Bedriften sparer mer enn 5 ukers heltidsarbeid per måned på å gjennomføre referansesjekken digitalt.
  • Det fattes flere velinformerte rekrutteringsbeslutninger med innsikt som gjør det enklere å sammenligne og konkludere.
  • Enklere å komme tilbake til kundene med resultater
  • Positiv feedback fra kandidater og referansepersoner som har bidratt til en bedre kandidatopplevelse.

Utfordringen: Tidskrevende å gjennomføre referansesjekk via telefon og usikkerhet på om det er "riktig" person som svarer på spørsmålene.

Referansesjekk har alltid vært en del av Poolias rekrutteringsprosesser og ble tidligere gjennomført via telefonsamtale med referansene.

- Det største problemet vi opplevde med fremgangsmåten var at det tok alt for mye tid. Vi ville også kjenne oss sikre på at det var "riktig" person som svarte på spørsmålene samt samle inn opplysningene på en mer strukturert måte for å få et bedre beslutningsgrunnlag, beskriver Julia Femenias Krohn, Teamledende Konsulentsjef hos Poolia.

Løsningen: Digital referansesjekk integrert i rekrutteringssystemet

- I 2019 begynte vi å implementere Digital referansesjekk med Refapp. Utrullingen i organisasjonen gikk smidig og i dag bruker stort sett alle medarbeidere verktøyet. Vi koblet også nylig Refapp med rekrutteringssystemet som vi benytter, Intelliplan. Dette gjør det enda enklere og vi sparer verdifull tid som vi kan bruke på andre steg i rekrutteringsprosessen.

Resultatet: Strukturert arbeidsmåte og verdifull kandidatinnsikt som er enkel å sammenligne

Vi jobber nå i stor grad med en automatisk flyt i vår innhenting av referanser, som gjør det enkelt å informere kandidatene om hvor de er i prosessen. De kan også selv sende inn kontaktinformasjon i systemet. Referansene svarer deretter på spørreskjemaet når det passer best for dem. Vi får informasjonen samlet i en tydelig og visuelt tiltalende referanserapport som er enkel å dele med kundene våre

All kommunikasjon som vi sender ut via Refapp til kunder og kandidater tilpasses med vår grafiske profil. Alle involverte i rekrutteringsprosessen sparer mye tid ved å bruke Refapp, vi i Poolia samt kandidaten, referansepersonen og sluttkunden. I tillegg til tidsbesparelsen, bidrar dette også til en kostnadsbesparelse da prosessen forkortes og den valgte kandidaten kan starte i jobben tidligere.

For oss er alle steg i rekrutteringsprosessen like viktige og vi jobber kontinuerlig for å gjøre disse så gode som mulig. Ikke bare for oss som rekrutterere, men like mye for våre kunder, kandidater og referansepersoner.

Refapp er intuitivt, fleksibelt, profesjonelt og bidrar på en svært positiv måte til vår ambisjon. Making your job even better!

Om Poolia

Poolia har i mer enn 30 år fokusert på å tilføre kvalifisert kompetanse innen funksjonærfeltet. Denne avgrensningen er vår styrke og har gitt oss solid erfaring innen en rekke fagområder. Vi forstår bedriftene, forretningsbetingelser deres og vi vet hva som kreves av den enkelte. Med en kvalitetssikret prosess, ledende digitale verktøy og en unik utvelgelsesfilosofi, leverer vi det vi lover. Ansettelser av høyeste kvalitet.

Vi håper du synes informasjonen var interessant! Ønsker du å lære mer om digital referansesjekk med Refapp? Book en demo!