Refapp åpner kontor i Norge!

Digital referenstagning, Nyheter Emelie Dahl

Vi er veldig glade for å kunne ønske Christian Blomberg velkommen til Refapp. Med ny lokal representasjon kan vi nå fokusere enda mer på å møte den økende etterspørselen for digital referansesjekk i Norge, og samtidig støtte våre eksisterende kunder.


Hva ser du frem til nå som du skal starte opp Refapp i Norge?

Først og fremst gleder jeg meg til å tilby et fantastisk produkt for digital referansesjekk til det norske markedet. Så ser jeg frem til å bygge et superteam som skal ha det gøy på jobb, samtidig som vi skal jobbe knallhardt for å gi våre kunder en best mulig brukeropplevelse og service. Det svenske og norske markedet for referansesjekk er veldig like, og vi kommer til å ta med oss mye av det som fungerer så godt for våre gode kolleger i Sverige. Samtidig skal vi også lytte til våre norske kunder og eventuelt gjøre nødvendige tilpasninger hvis vi føler det er nødvendig. Målet er at så mange rekrutterere som mulig skal få teste Refapp, og at de som tester det en gang, aldri skal slutte å bruke oss. Vi er ute etter Smash-effekten. Et tygg og du er hekta :)


Hvordan ser du på digital referansesjekk og potensialet?

Norge, har som de ande skandinaviske landene, vist stor interesse for digitalisering innen HR. Dette inkluderer også digital referansesjekk. Korona-krisen har også tvunget frem et enda større behov for å digitalisere rekrutteringsprosessen. Spesielt med tanke på rekruttering til samfunnskritiske stillinger. Her tror jeg Refapp kan spille en viktig rolle, både på kort og lengre sikt.

Det er også en bra tid for selskaper å se nærmere på sin digitaliseringsprosess, spesielt Hr og rekruttering. Selv om antall rekrutteringer generelt har gått kraftig ned siden korona traff oss, vil dette endre seg og da vil det være fornuftig å bruke tiden godt nå til å vurdere ulike verktøy som kan bidra til en best mulig rekrutteringsprosess når ting starter opp igjen, hvor digitale verktøy vil spille en viktig rolle. Sånn sett tenker jeg også at timingen er meget god.


Korona-krisen har også tvunget frem et enda større behov for å digitalisere rekrutteringsprosessen. Spesielt med tanke på rekruttering til samfunnskritiske stillinger. Her tror jeg Refapp kan spille en viktig rolle, både på kort og lengre sikt.

På hvilken måte er Refapp tilpasset markedets behov i Norge?

Jeg har fulgt Refapp en stund og har vært meget imponert over utviklingen de har hatt de siste 18 månedene. Det virker som de har tenkt på absolutt alt for å gjøre tjenesten mest mulig brukervennlig for alle involverte i referanse prosessen. Tjenesten er også utviklet med utgangspunkt i den skandinaviske måten å gjøre referansesjekk på. Dette inkluderer bl.a stor fleksibilitet rundt det å bygge egne referansemaler, mulighet for kompetansebasert referansesjekk og identifisering via LinkedIn, Facebook og BankId/Vipps.for å unngå falske referanser. I tillegg kan rekrutterer sammenligne flere referanser i samme referanserapport som gir en oversiktlig og lett anvendelig rapport.

Det at 95% av referansene som gir tilbakemelding på hva de synes om tjenesten også gir tommelen opp er et godt bevis på akkurat det.