Hva ekspertene sa om sine rekrutteringserfaringer

Emelie Dahl

Webinar social post (660 × 440 px) (1920 × 1080px) (27)

Forrige uke arrangerte vi et webinar med Teamtailor om hvordan fjerne skjevhet i rekrutteringen. Se her for opptaket i tilfelle du gikk glipp av det!

Vi spurte paneldeltakerne om deres erfaringer innen rekruttering, spesifikt om deres beste og verste opplevelser. Vi har så mye potensial til å vokse og forbedre oss, la oss ta en titt på deres opplevelser og se eksempler på hva man skal unngå, men også eksempler vi kan la oss inspirere av! 

Meri Wiik
Customer Marketing Activation Manager hos Essity

Min verste opplevelse må ha vært den jeg refererte til i går, der jeg ble tilbudt en 80% kontrakt som følge av min “situasjon”, der arbeidsgiver tydelig refererte til at jeg var småbarnsmor og deltidsstudent. Da de ikke bare hadde én, men to “fedre” i fulltidsstilling som fulgte samme masterprogram som meg, i deres team… TLDR; jeg takket nei til tilbudet. 

Min beste opplevelse må ha vært der jeg er i dag. Jeg kan ikke skryte nok av onboarding prosessen og oppfølgingen jeg har fått siden jeg leverte søknaden til jobben. Profesjonelt og i tråd med selskapets verdier. 

Carl-Johan Holmberg
Forsker og bedriftsanalytiker hos Refapp

Både min beste og verste erfaring kommer fra en kandidats perspektiv. Vi sparer det beste til sist, og starter med den verste opplevelsen. Det var under et intervju at intervjueren spurte “Hva er du mest redd for”. Svaret var “At noen jeg er glad i, for eksempel et familiemedlem, skal være involvert i en alvorlig ulykke”. Intervjueren svarer “Usj, det er det alle sier, kom opp med noe nytt”. Etter denne kommentaren fra intervjueren var ikke jobben lengre interessant. 

Min beste opplevelse var da jeg søkte på en jobb og mottok daglige oppdateringer på utviklingen i prosessen. Mye likt som når du bestiller en pakke fra nettet og du mottar varsler når produktet er pakket, når pakken har forlatt varehuset osv. Som kandidat var det fantastisk, for jeg trengte ikke gå og gruble på om jeg fremdeles var aktuell for stillingen. 

Jyoti Sohal-David
Co-founder og COO hos Umbrella

Den verste opplevelsen jeg har hatt var da et selskap ba om en bakgrunnssjekk av én enkelt kandidat fordi vedkommende hadde en etnisk bakgrunn - det ansås ikke som nødvendig for resten av kandidatene.

Min beste opplevelse var da en leder ba om å bli utfordret fordi vedkommende innså sine egne fordommer. Resultatet var at de ansatte en person de tidligere ville ha avvist. Dette gjorde at de gikk fra det "tradisjonelle" til å bli utfordret, resultatet var at de fikk mer mangfold og flere kvinner i pipelinen.

Vi håper du synes informasjonen var interessant! Ønsker du å lære om digital referansesjekk med Refapp? Book en demo!